Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nawiasy w formacie txt
VideoAudio.pl > Video / Audio > Napisy
traszka
Witam. Nawet nie wiem pod jakim tytułem mam szukać na forum tematu, więc zaczynam nowy . Mam napisy w formacie txt i odtwarzacz Philipsa. Zauważyłam, że nie odtwarza tych, które mają kwadratowe nawiasy [ Jeśli nawias jest taki { , jest ok. Próbowałam edytować plik tekstowy i zamienić nawiasy na prawidłowe, ale wtedy napisy lecą zdecydowanie za szybko. Nie wiem, co powinnam zrobić i jakie znaczenie mają te nawiasy. Mógłby mi ktoś wytłumaczyć?
Placio74
To są po prostu dwa różne formaty napisów - MPL2 i mDVD.
MPL2 jest formatem czasowym (czas wpisany w dekasekundach).
mDVD jest formatem klatkowym.
Choć wydawałoby się że różnią się tylko nawiasami, to wewnątrz nawiasów są kompletnie inne wartości i w innych jednostkach.

Skorzystaj np. z Subtitle Workshop (bądź innego edytora) i wykonaj konwersję do mDVD (ewentualnie SubRip (.srt)).

BTW
W niektórych odtwarzaczach (a szczególnie SubEdit-Player) jest możliwość konwersji.
Jawor
Muszę ostrzec, że czasem (z przyczyn których nie udało mi się ustalić) Subtitle Workshop źle przelicza format klatkowy na czasowy (lub odwrotnie).

W razie kłopotów warto wypróbować edytorek Subtitle Edit (nie mylić z SubEdit Playerem).

CYTAT
napisy w formacie txt

Niestety rozszerzenie TXT jest stosowane do wielu różnych formatów, przez co łatwo się pomylić... O ile wiem, żaden Philips nie obsługuje MPL2. Najbezpieczniejszy dla stacjonarek powinien być SRT.
traszka
Dziękuję ślicznie. Będę miała na jutro zajęcie. Troszkę mi chirurg pociął i pozszywał rękę i siedzę na L4 w domciu i odcisków na tyłku dostaję. Prac domowych nie mogę wykonywać ale...klawiaturka nie przeciąży ręki. Wiedziałam, że na Was zawsze można liczyć! Asia
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.